Το Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας Ανδριώτη κοντά στα παιδιά της Σρι Λάνκα

Εμφανίσεις: 4190

Στα πλαίσια του 3ου ετήσιου Project Fair, που διοργάνωσε το Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας Ανδριώτη την Κυριακή 11 Μαΐου στο Corfu Palace Hotel, οι μαθητές των επιπέδων Β2 και Γ1 παρουσίασαν την εργασία τους ‘love for education’ (αγάπη για την εκπαίδευση).

Οι μαθητές ξεκίνησαν την εργασία τους από το καλοκαίρι όταν πήραν συνεντεύξεις από εκπροσώπους της Σκωτίας, της Ουαλλίας, της Αγγλίας και της Ιρλανδίας. Αργότερα έστειλαν ερωτηματολόγια σε μαθητές από τη Γερμανία, τις Η.Π.Α και την Πορτογαλία και συνέλεξαν πληροφορίες για το εκπαιδευτικό σύστημα των παραπάνω χωρών. Προχώρησαν στη δημιουργία ενός βίντεο το οποίο έστειλαν σε όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία του εξωτερικού, παρουσιάζοντας τις διαφορές του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος με τα παραπάνω.

Δείχνοντας την ευαισθησία τους, και στα πλαίσια της εργασίας τους, τα παιδιά θέλησαν να βοηθήσουν 75 παιδιά στη Νότια Σρι Λάνκα που η εκπαίδευση τους έχει στερηθεί λόγω των τσουνάμι. Συγκέντρωσαν ένα χρηματικό ποσό το οποίο θα σταλεί στο πρότυπο σχολείο (Kathaluwa learning centre) που στήθηκε στη Σρι Λάνκα για να βοηθήσει αυτά τα παιδιά (ο μισθός για ένα εκπαιδευτικό είναι 190 δολάρια το μήνα), ενώ το Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας Ανδριώτη θα αποστείλει εκπαιδευτικό υλικό.

Οι καθηγητές του Κέντρου Αγγλικής Γλώσσας Ανδριώτη συγχαίρουν τους μαθητές για την πρωτοβουλία τους.